top of page

TANNHELSE
For mange år siden fann jeg ut at de brukte plantevernmidler i tannkrem. I Colgate som jeg brukte morgen og kveld. Triclosan heter det, jeg kunne knappe tro det og begynte å søke på Triclosan. Dette var et antimikrobisk middel mot sopp og bakterier. Den var også brukt i såpe, skjønnhetsprodukter, tekstiler og mer. Jeg som var så nøye med å ikke få for mye plantevern i maten, fikk det daglig i munnen.


I USA var det flere som hadde reagert på denne ingrediens og en del studier ble gjort. Den gav mageproblemer og  betennelser i magen, hudirritasjoner, blærer i munn og hud og allergier på huden samt kreftfremkallende. 

Det var ikke særlig godt for miljø heller og der var urovekkende rapporter om fisk som ble sterile etter at Triclosan havnet i sjøene våre.


Triclosan ble tatt av markedet i 2017 etter at mange urovekkende studier vart gjort, men de vil ha det tilbake på markedet igjen.


Da begynte jeg og bli skeptisk til tannkremer, men hva bruker man hvis man ikke bruker tannkrem? Jeg prøvde meg på salvie, rosmarin og en del eteriske oljer, skylle og gni i munnen også med olje på tannbørsten. Ble ikke helt fornøyd med denne løsningen. Tannlegen var ikke heller fornøyd og anbefalte meg Sensodyne og fluortannkrem.

Så jeg måtte med andre ord fortsette min søken.


Her startet jeg og undersøke hva vi egentlig får i oss i vår tannpleie, er det mer som er skadelig ? Selvfølgelig vil dette være det samme som i skjønnhetsprodukter. Skape et produkt som ved første blikk virker være bra for deg, men som, for å holde kostnader nede og uten tanke på konsekvenser blir produsert i stor skala og blir reklamert for, i enda større skala, som noe bra, noe du absolutt trenger.


Etter at jeg sluttet med tannkremer som har masse fancy ingredienser som jeg ikke skjønner, så har min tannhelse blitt bedre. Jeg har mye mindre tannsten og problemer i munnen enn jeg tidligere hadde. Ikke bare jeg  forandret min tannhelse, seg men mange venner og bekjente som fikk ta del av denne informasjonen har endret sin tannhelse og opplevt betydelige forbedringer i munnhulen.
Hvite tenner, hvit tannkrem og hvite kremer.


Med alle disse stoffer som de bruker i tannkremen så har de i et kunstig fargestoff som heter Titan dioxide.

Her har til og med forbrukerrådet reagert etter at de testet 33 tannkremer på markedet.


16 av de testede tannkremene fikk rødt «surefjes» av Forbrukerrådet. 
De anbefaler å styre unna disse produktene på grunn av innholdet av Titandioksid.
– Dette er et stoff det er knyttet alvorlig helsebekymring til, som mistenkt kreftrisiko og skadelig for genene.

Her var det mange tannkremer for barn.


Jeg fant studier som ble gjort i 2012 fra Neurotherapeutics som viser at kunstige farvestoffer og da b.l.annet Titan dioxide har et samband med overaktive barn, ADHD og ukonsentrasjon på barn.

Vi finner også Titan Dioxide i kosmetikk og da særlig i kremer vi smører på kroppen.

Både i kremer som skal vare rene og naturlige, og de mer kommersielle.


Kunstige søtstoffer som Saccharin er kreftfremkallende. 

Sorbitol tilsettes som søtstoff og for å forhindre at tannkremen skal tørke ut eller sprekke opp.


I min ungdom var dette et triks vi brukte da vi ville være hjemme fra skolen, vi spiste tannkrem. Noen fikk feber, men de fleste fikk diare. Sorbitol er laksativ.

Xylitol er derimot et søtstoff som har vist seg ufarlig.


FLUOR

Flour I tannkrem skal hjelpe mot hull og tannforfall, men skader det mer enn hjelper ?


Fluor øker inntak av aluminium i kroppen og høye inntak av flour og aluminium gir høye nivåer av demens og Alzheimer.


Nå viser to store undersøkelser i Mexico og Canada, at fluor kan skade hjernens utvikling - og gjør det ved inntak selv i ganske små doser.


Jeg fann en artikkel fra Danmark på Ing. Dk forskning på flour


 Studiene i Mexico og Canada har målt fluorinnholdet i hundredevis av urinprøver fra gravide kvinner og sammenholdt det med intelligensprøver hos barn.
"Vi har testet, hvordan barnet har klart seg opp til skolealderen og videre i puberteten. Gjennom statistiske analyser har vi fått et klart bilde av, når kurven knekker. Og det skjer nære ved null. De som i fosterstadiet  ble eksponert for mere fluor, klarer seg dårligere," sier Philippe Grandjean.

WHO’s grænseværdi ikke er revidert siden 1986, samtidigt med at han savner en dialog etter de seneste års mange undersøkelser.

"Verdenssundhedsorganisationen har ignoreret mange års forskning og ønsker kanskje ikke å ha en dialog. De vil gerne beskytte den forebyggende innsats omkring tenner, og det er fair nok, men skal bare skje på en annen måte . Men samtidigt ønsker ingen å ta ansvar for årtiers tilsetning av fluor, der har smadret tusenvis, kanskje millioner af IQ-point i hele verden", sier han og appellerer til at Danmark reviderer grensen for inntak av fluor.

Jeg kunne fortsette her med mange fler ingredienser i tannpasta som det kan stilles spørsmål om, men jeg håper dere skjønner bilde.


Tanken var nok god en gang i tiden, men idag handler det om multinasjonelle bedrifter og masseproduksjon. Her igjen er det pengene som styrer og vi må finne andre løsninger.


Jeg fant etterhvert tannkremer som tilfredstilte mine behov. Der finnes både rimelige naturlige tannkremer og dyrere varianter. De finnes nå på både helsekost og nettet.


med24.no har en del fine tannpasta for barn Jack`n gill. På bodysurf.no finner man også tannkrem.


Jeg har skapt en resept som fungerer for meg, og man kan bruke eteriske oljer for diverse tannproblemer.


Eteriske Oljer

Myrra EO for tannkjøttproblemer. Denne kan man gni inn i tannkjøttet, ved bløding av tannkjøtt.

Copaiba EO er meget fin hvis man føler infeksjoner i munnen og ved bakterier fra rotfylling. Kan også brukes i munnhulen, ikke etsende.

Peppermynte EO meget sterk. Kan brukes sammen med cocosolje som tannpasta

Nellikolje er bedøvende og jeg ville i første hånd ta nellikspiker, hvis tannverk oppstår og legge på området. Nellik er betennelseshemmende og man kan ta 1-2 dråper på en bomullsdott på betent område.Nellik


Oljeskyll med cocosolje er meget bra mot bakterier i munnhulen og kan forbedre tannsykdommer se på oppskrift siden.


Hva vi putter i munnen og hvor ofte vi putter noe i munnen har naturligvis mye å si for tannhelsen vår i tillegg. Det er bra for tennene våre å tygge på ting som knekkebrød, gulrot med mer.


Vår helse tilstand inni kroppen begynner med munnen, så ta vare på den.

15 visninger

Siste innlegg

Se alle

Allergi

Magnesium

K-Vitamin

コメント


bottom of page