top of page

Urter og Oljer

Nå snakker vi om Eteriske oljer og urter eller kanskje bedre planter.

Eteriske oljer og planter har samme ursprung. Forskjellen er at eteriske oljer er meget mer konsentrert og er basert på dufter. Mange planter som vi plukker i naturen dufter bare grønnt.
Eteriske oljer, virker derfor meget effektivt på vår sinnetilstand, vi dufter, vi minnes på godt og vondt. På denne måten kan vi blant annet bruke eteriske oljer for å bearbeide traumaer, depresjoner, lyfte oss opp og roe oss ned. De er også fantastiske for vår kropp, for muskler, nerver, smerter og mye annet.

Planter bruker vi gjerne innvortes som te og tinkturer, men også som omslag, og på kroppen. Personlig bruker jeg heller planter i helbredelse av sår, men det er fordi jeg er trygg på dette. Ikke  kan alle planter kan bli til eteriske oljer det begrenser seg. 
Både eteriske oljer og planter er små naturlige kjemiske fabrikker fulle av komponenter som er, i noen tilfeller, giftige for oss og i andre tilfeller fantastiske for helbredelse av mennesket. Dette har vi gjort i alle år mennesket har eksistert, eteriske oljer bare noen tusen år. Dessverre har pharmacien tatt over det siste 100 årene og i vesten har kunnskapen om naturens fantastiske helbredende planter blitt glemt og gjemt. Nå besitter få kunnskap om dette fantastiske apotek. 

Naturen er gratis, og den er ikke lønnsom for de som vill tjene penger på sykdommer og selv om naturen kan hjelpe oss med det meste av diverse plager, forebygge og helbrede oss selv, så har mange blitt redde for naturens medisin. Dette skyldes mange ganger ukunnskap og en tid da hygiene ikke var så viktig. 

*Ikke plukk planter å spis som du ikke kjenner til, men lær deg og dine nære/kjære å gjenkjenne spisbare og helbredende planter. Kanskje den beste medisin vokser utenfor døra. Ikke plukk planter der det blitt sprøytet eller ved bilveier.

*Ikke bruk eteriske oljer hvis du ikke vet noe om dem, men lær deg og dine nære/kjære om eteriske oljer så du kan bruke dem uten å skade deg eller andre. Noen eteriske oljer kan vare etsende og hvis man f.eks. overdoserer kan de virke mot sin hensikt. 

*For sikkerhet bør alle eteriske oljer blandes med en (baseolje) vegetabilsk olje eller annen emulgator, og holdes unna barn.

bottom of page