top of page

Lavendel 

Angustifolia Officinalis

En eterisk olje som er meget kjent. Her finnes det mange forskjellige typer og her er det en djungel for å finne frem til den riktige og fineste oljen som terapeut. 
Finnes mange forskjellige typer av lavendel.

Lavendel har i alle tider vart brukt for renhet i bad, i parfymer. Lavendel kommer fra lavere som betyr vaske. Jeg bruker ofte et par dråper i håndflaten for den nydelige duften og fordi den er desinfekterende.

Meget fin for å roe ned det nervøse systemet, den regulerer og harmoniserer. Ofte finner vi små puter med lavendelblomster i som er herlige å stoppe under puten til både barn og voksne, , både for å få sove og for å roe ned. Jeg har ofte brukt den på barn som ikke vil sove og har vart alt for lenge på nettbrett eller telefon. Når de får et par dråper bak ørene, glemmer de alt trass og sovner sakte inn. 

I hudpleien og i massasjen brukes den både for doftene samtidig som den er utmerket ved luftveisproblemer og særlig astma. Fin mor forkjølelse, løser opp tett nese og motvirker halsbetennelse. Den senker blodtrykket og er meget fin for eldre der den vil styrke immunforsvaret og hjertemuskulaturen. Sittebad med lavendel mot sopp, underlivsinfeksjoner den vil rense og regulere underlivet. Terapeutisk, rensende og meget fin i både ansiktskremer/serum og på kroppen 
Lavendel er en mild olje og kan brukes på både barn og eldre.

bottom of page