top of page

Magnesium

Oppdatert: 28. des. 2023

Magnesium er er viktig mineral, det fjerde viktigaste mineralet kroppen og et mineral som er meget undervurdert..Magnesium (Mg) is the eighth most abundant element and constitutes about 2% of the Earth's crust, and it is the third most plentiful element dissolved in seawater. Natural Mineral Center. USA


På grunn av den sure nedbøren og all kunstgjødsel ser vi mangel av magnesium nå.


Mennesker med Chrohns sykdom, de med glutenallergi og diabetes 2 viser seg også ha mangelfulle magnesium verdier og vanskeligheter med å ta opp magnesium i kroppen og bør ta tilskudd av Magnesium. Alkoholiker mangler ofte magnesium og gravide/ammende kvinner trenger tilskudd


Jeg begynte tidlig å ta tilskudd av magnesium, jeg var ofte plaget med kramper i beinmuskelaturen som ung. Jeg gikk til en naturopath og ble fortalt, at dette mest sannsynlig var magnesiummangel. Har du flikkeringer rundt øya kan du også trenge magnesium. Jeg begynte å ta magnesium og mine smerter forsvann. Jeg har anbefalt magnesium til mennesker med uregelmessig hjerterytme, depresjon og til og med dødsangst og det har virket meget effektivt.


Ikke så rart kanskje når vi vet at magnesium deltar i mange kjemiske prosesser i kroppen.

Stabiliserer kroppens ATP enzymreaksjon ( kroppens energiproduksjon).

Hjertemuskulaturen, hjernen, lever, skjoldkjertelen og nyrene.Magnesium finner vi også utenfor cellene i blodplasmasmaen, hvor den motvirker krampetilstand, f.eks ved høyt blodtrykk og utvider pulsårene.


Magnesium er også uhyre viktig for beinsubstansen. Når vi har for lite magnesium i kroppen, prøver kroppen å opprettholde konsentrasjonsnivået. Den tar derfor fra depoter i beinvevet og både magnesium og kalsium frigjøres og nå snakker vi om avkalkning, et problem mange opplever ved eldre år (osteoporose)beinskjørhet.


Magnesium er nødvendig for kroppens opptak av kalsium, C vitamin, forsfor, natrium og kalium.


Jeg mener at vi alle oppi nord trenger tilskudd av magnesium. I noen land har de tilsatt magnesium i melkeprodukter, men ikke i Norden.


Hvor finner vi magnesium i maten ?


Gresskarfrø og quinoa har nok størst konsentrasjon.

Paranøtter, Mandler. Chiafrø, Cashew, linfrø og peanøtter.


Spenat og avocado. Mørk sjokolade 70-85% og i en del bønner.

Det finnes også små mengder i andre produkter. Melkprodukter, soya, brun ris, fullkornsprodukter, m.mHvor mye trenger vi?

Menn 400-420 mg per dag
Kvinner 310-320 mg per dag

Så finnes det en hel djungel med magnesiumtilskudd der ute, men hva er bra for meg ?


Her må vi google litt. De fleste magnesium som slutter på ate er bra. Magnesium citrate for eksempel har bra opptak for kroppen vår. Noen er bedre enn andre, har du fibromyalgi ville du ha det bedre med Magnesium malate. Hjerteproblemer? Magnesium orotate, osv.


Her i Norge brukes det mest av magnesium oxide, men kroppen tar ikke opp den i kroppen like bra som de med "ate" på sluttet.


Ta ditt ansvar, så du selv kan gjøre ditt beste for å ha enn sunn frisk kropp i mange år. Vi kan dessverre ikke lenge stole på de kostholdsråd vi får og må finne frem selv. Vi må i de fleste fall ta tilskudd så at kroppen vår får de mineraler og vitaminer den trenger.

Kan vi overdosere og bli syke ? Ja alt kan vi overdosere og vi bør se etter hvor mye kan vi ta og hvor går grensen ? Hvordan vet jeg når jeg har tatt for mye Magnesium og hva for konsekvenser gir det ?


Magnesium overdose er meget uvanlig og da snakker vi om mengder som 5000mg daglig over tid.

Det er meget vanskelig og oppnå gjennom kosten og du må ta mengder av villskudd for å nå opp dit. Konsekvensen vil vare det motsatte som vi vil oppnå gjennom å tilføre magnesium.

Muskelsvaghet, hjerteklapping, diarre, depresjon og mer.


Du kan selv gå til lege for å måle ditt magnesiumverdi. Viser det seg at du har for mye kalcium kan det peke på at du har magnesiummangel. Da vil du trenge tilskudd.

Jeg kommer innen kort å lansere en magnesiumkrem som kan brukes som en body lotion med magnesium i. Den er nå i prøvefasen og ettersom Magnesium er en roende mineral tenker jeg at denne blir fin etter dusjen for sengetid. Så hold øya åpne.

8 visninger

Siste innlegg

Se alle

Allergi

TANNHELSE

K-Vitamin

Comments


bottom of page