top of page

Hildegard von Bingen (1098-1179)


Jeg var i 20 årene når jeg fikk en bok av noen på et tåg i England.

Jeg ble overasket av å lese om denne nunnen,som hadde så revolusjonerende tanker på den tiden.

Hun var en kristen mystiker, musiker, artist, poet, datidens lege og kvinneforkjemper.

En av hennes første visjoner var at hun måtte skrive ned det hun såg og hør, så den som hør og forstår de ordene fra læreren blir forklart på sin egen måte.

Her begynte hun på sitt største verk Scivas Kjenn veien (av Gud)

Og der satt jeg 900 år seinere på et tåg med Hildegard von Bingen så fascinert og glad at jeg fann Hildegard. For noen måneder søk hun opp igjen når jeg gjorte noen søk på Timian. Oj, jøss Hei ! Hildegard det var lenge siden. Derfor vil jeg igjen vekke opp hennes ånd og hennes kunnskap.


Så da kan vi begynne med Salvie

Salvia Officinalis

Salvie har forbløffende mange legende egenskaper. Navnet Salvie kommer fra det latinske Salvus som betyr helse eller frelse. Modern forsking har vist at den sakter aldringsprosessen. Jeg bruker av og til eterisk olje av Salvie i mine hudkremer for moden hy. Den er også veldig fin å lage te på hvis man har luft eller vondt i magen. Mot diaré. Krampestillende, kan brukes i munnvann for dårlig ånde,

Hildegard skriver;

Den som har for mye slim i lungene eller en stinkende pust bør koke salvie i vin og drikke det ofte så vil det forsvinne og irritasjoner vil forsvinne.

Ok, vi lever i en annen tid.Ikke drikk og kjør !

Hun skriver videre

at de som ikke liker eller vil spise burde blande salvie, gressløk og lite hvitløk og lage en pasta med vineger og blande det i maten så kommer apetiten tilbake.

Hun sier også at de som faller især, bør drikke te på sage og man kan lure på hvis hun snakker om mennesker som har fått alzheimer. Forsking på Salvie og alzheimer viser lovende resultater i dag.

Salvie er en fantastisk plante med mange gode egenskaper og jeg kommer å skrive mer om den ved en annen anledning, jeg ville nevne den nå, er for den representerer feminin styrke for meg og også mystesisme. Det passet derfor meget bra for Hildegard. Nå er det Hildegard von Bingen som er hovedpersonen.


Hildegard var veldig opptatt med balansen i helbredelsen og trodde det var viktig å opprettholde helsen gjennom personlig disiplin og rutiner i vår diet. Hun klassifiserte plantene som varme eller kalde. Dette og fler likheter i Hildegards helbredende visjoner finner vi i den Kinesiske og Ayurvediske tradisjonen. Hun inspirerte i middelalderen til sunn og næringsrik diet som vi enn i dag bruker. Slow food rørelsen kunne hun like gjerne stått for.

Hun mente også at det var viktig å gå en tur etter middagen for helsen.

Dette er for oss i dag sunt fornuft, men under middelalderen var ikke dette noe man praktiserte.Det finnes mange bøkker som har blitt oversatt og skrevet om og av Hildegard von bingen.

Min første bok var Medicine. Den illustrerer hvem hun var og hvordan hun gikk frem for å hjelpe mennesker med sykdommer. Der skriver hun blant annet om øyenes farve og forskjellige metoder. Våre øyne er sjelens speil og reflekterer både sjelens ånd og vår sunnhet. Hun er opptatt med elementene Jord, luft, vind og vann . Jeg mener at denne boken er fin å begynne med hvis man vil lære mer om Hildegard von Bingen.


Hun sa at Gud var hennes boblende kilde og hun var virkelig kreativ i sitt liv.

Ikke bare var hun aberdisse, men hun åpnet flere kloster, hun skrev hun hadde sterke meninger, dessuten var hun kvinne og bare det på 1100 tallet må jo vare en tyngde, ikke alle var like begeistret i henne.

Hun hadde beskyttelse i sine visjoner og var meget populær i de høyere kristne embetene. Hun var også elsket og respektert for alt arbeide hun utførte. Hun skrev, lagde medisin, helbredet mennesker, dyrket Gud og komponerte musikk.

Hør hennes musikk på youtube, her og her.

Dette er min hyllest til en kvinne som levde for 900 år siden da kvinner hadde små rettigheter, som har gitt så mye, ikke bare da, men også nå i ettertiden lever hennes visdom og kunnskap kvar og jeg er sikker på at fler enn meg, vil gjøre en del oppdagelser i hennes observasjoner.
11 visninger

Siste innlegg

Se alle

Allergi

TANNHELSE

Magnesium

Comentários


bottom of page