top of page

C vitamin (Ascorbic acid)

Vitaminer

Er det noe kroppen vår trenger for å hjelpe kroppen vår å fungere optimalt, så er det vitaminer

Hvis du har vitaminmangel blir du lettere angrepen av infeksjoner og du vil føle deg slapp, det kan vare farlig for din helse og liv, hvis du går for lenge og mangler noen vesentlige vitaminer i kroppen din.


Vi har to typer av vitaminer.

Fettløselige og vannløselige.

De fettløselige lagres i kroppen i forskjellige fett lager. A,D,E og K kan lagres opp til 6 måneder.

Vannløselige som B og C vitamin sirkulerer i blodet og lagres ikke de går ganske fort ut av kroppen.

Det finnes masse myter om vitaminer, vi har et overflod på markedet av kosttilskudd med forskjellige preparater med eller uten vitaminer. Vi har også hørt at vitaminer virker ikke. og vi heller må spise sunt, og få vitaminene fra kosten vår.

Absolutt, men for eksempel D vitamin eller solvitamin som jeg kaller den er egentligen et hormon og vanskelig å få nok av når solen i Nord har forlatt oss. På grunn av lite forståelse på vitaminer har de viktige vitaminene blitt skjøvet bort. De målenheter helsemyndighetene har oppgitt er alt for lave for å virke effektiv på oss når vi har mangler og sykdommer som trenger seg på.

Jeg har i mange år studert og følgt forskjellige leger som både har gått ut fra sin virksomhet som kliniske leger, for de mener at mye er galt i den medisinske industrien, men også leger som tatt inn vitaminer og ernæring i deres praksis. Dette etter at jeg selv fikk en sykdom, som jeg forstod at jeg kan leve normalt med, hvis jeg bruker store doser av Vitaminer.

Vitenskapen og staten har i flere titals år hatt kunnskap om at C vitamin er en super vitamin, men dette har blitt oversett og ikke tatt seriøst

Den første lege som aggressivt brukte C vitamin var Fredrick R Kenner MD tidlig på 40 talet.

Han helbredet Vannkopper, meslinger, stivkrampe med mer,. med store doser av vitamin C. På den tiden var ikke vaksinasjon på markedet.

Det finnes en hel liste på hva han kurerte med C vitamin og han møtte mye motstand.

Dr. Klenner wrote:

Some physicians would stand by and see their patient die,
rather than use ascorbic acid (Vitamin C) because
in their finite minds it exists only as a vitamin.

Selv idag 70 år seinere vil jeg hevde at vi er i samme situasjon, og har lest i media, med store oppskrifter at vitaminer er farlige, vitaminer virker ikke.. C vitamin virker ikke på forkjølelse så godt, men her er det en del forsking som har blitt gjort. Ved små doser av C vitamin ser man ikke noen større effekt på noe, så det å spise et par appelsiner og tro at man har fått i seg C vitamin fungerer ikke. Det viser seg i større doser ikke heller har så stor effekt på forkjølelse, men desto større effekt på influensa.

Suzanne Humprey

Er utdannet medisinsk lege og deltok idet medisinske systemet mer enn 11 år for hun valgte å forlate sin gode posisjon og begynne sitt kall. Hun studerer nå intensivt og gir mange foredrag om vaksiner, immunitet, historia og funksjonell medisin.

Hun er en interessant kvinne og på youtube kan man finne foredrag fra henne og C vitamin. Hvis du i tillegg googler hennes navn får du masse informasjon. Hun har også utgitt noen spennende bøker. Dissolving illusions, deseases, vaccines and the forgotten historie.

Rising from the death.


C vitamin (Ascorbic acid)
Diabetiker har ofte lave doser C vitamin og bør ta et større inntak for å få ned histaminer.

C vitamin er nødvendig for at kroppen skal danne collagen i kroppen. Collagen er med på å danne kroppens vev som i sin tur helbreder sår, hjerteproblemer og bedre hud.

C vitamin inneholder antioksydanter som hjelper våre celler mot effekten av frie radikaler og gifter, og er med i behandling av kreft.

Frie radikaler kan komme fra stress og gifter i kroppen og skape problem med nerver

Motvirker Inflammasjoner,

Kan ved høye doser redusere septisk sjokk sammen med Tiamin

Hjelper kroppen å absorbere og lagre jern i kroppen.

Pulsårene og hjertet.

Vev i øyet, muskler og bein.

Leverskader.

Tar ned kolesterol

Mot høyt blodtrykk

Effektivt bruk i behandling av kreft.

Tar ned feber

Anti toxic

Veldig viktig for gravide kvinner.

Forbedrer huden

Antioxydant

C vitamin lagres ikke og går igjennom våre blodbaner der den, renser og kroppen tar hva den vil ha. Den er også med på å hjelpe urinblæren. Ettersom C vitamin senker vår stress nivå og stress mange ganger kan skyldes problemer med urinblæren. Dessuten vil surhetsgraden av asorbinsyre drepe bakterier i blæren.

Så hvor mye C vitamin trenger vi?

Suzanne Humprey foreslår at vi trenger ca. 40mg per kilo, så f.eks. 65 kilo trenger 2600mg

Så ved normalt inntak kan man ta dette, men hvis man vil øke dosen ved sykdommer for å gi ønsket effekt så er det inget som hindrer. Jeg ville si at minst 1000mg for en normalbygd voksen person vil vare en dagsdose uten sykdom i bilde.

Bieffekt kan gi diare ved høye doser. Når man tar større doser er det viktig at man fordeler dem under dagen, og hvis man vil oppleve at surhetsgraden er for stor kan man supplimentere med et glas sitron som tar ned ph verdi i kroppen.

Vi skal nå ikke ta for høye doser for lenge, men for å motvirke eller hjelpe oss mot spesifikk sykdom.

Noen fremstående leger som Robert Cathcart og Fredrick R Kenner MD har helbredet tusentals pasienter med massive doser av C vitamin. Massive doser trenges når sykdommen har invadert kroppen og man er svag.

Patrick Holford grunnleggere av “the institute for optimal nutrition^

I sin bok The new optimum nutrition skriver at hjerteattakker kan oppstå som følge av høy kolesterol og C vitamin vil vare med på å bygge opp vårt lipoprotein A som styrker veggene i våre pulsårer, og i tillegg tar ned høye kolesterol verdier som triglyceride, LDL, OR LPA nivå og høyer HDLs.

Jeg selv bruker 2000mg daglig og 4-5000mg når jeg er i offentlige sammenheng i disse tider eller føler meg svak. Dette har jeg gjort i mange år. Jeg har også erfaret at mennesker med influensa og Diabetes har blitt hjulpet av C vitamin.

Under sommeren tenker jeg ikke så mye på C vitamin, da jeg er mye ute og det er lite influensaer rundt meg og hagen bugner av bær og frukter. Aronia,blåbær,solbær, røde bær og frukter og faktisk kål, paprika og spinat så bruker jeg dem.
24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Timian

bottom of page