top of page

LØVETANN Taraxacum

Når våren er på vei og de første plantene begynner å presse seg frem til overflaten, leter jeg etter de som ikke kommer først, men litt etter. Løvetann. Blomstrene kommer ikke for vi har sett gresset komme og alle planter er på full fart opp. Bladene derimot kan vi begynne å plukke ganske tidlig. De er små og smakfulle og da endelig kan jeg begynne med min vårrengjøring for kroppen.
Den vanligste Løvetannen her oppe i nord tilhører kurvblomstfamilien. Ikke så veldig tradisjonell kurvblomst, men den har en kurv i bunn av blomstrene der de lange gule stripene bunner fra.

Løvetann er vel i mange forstand ikke så tradisjonell og slutter aldri å overraske. Det er en overlevere og til tross for årevis av fjerning og smusskasting kommer den sterkere tilbake.


Så om vi går tilbake til vårrengjøringen så handler ikke dette om huset mitt, men kroppen min.

Under vinteren har vi spist masse mat som ikke altid har vart fersk og mangel på sol på våre grønnsaker. Vi har tilbragt mye tid inne og jeg har i hvert fall gått og småspist både det ene og det andre. Jeg har tatt masse kosttilskudd for å ikke bli syk og andre ingredienser med navn jeg ikke alltid forstår, så jeg trenger å renses.
Løvetann er den plante som er anerkjent varen over for å vare en av de beste utrensenefor utrensing av gifter i kroppen.


Når vi lager te eller spiser de små grønne bladene så vil bitterstoffene ha en stor effekt på vårt fordøyelsessystem og renser urinsystemet.

Ikke bare det men, den inneholder karoteiner, karoteiner omdannes i kroppen til vitamin A som hjelper på synet vår og skydder oss mot solens skadelige stråler.

A vitamin er også med på å omsette jern i kroppen.

Den har høge doser med flavonider som motvirker de gifter som vi kan få i kroppen når vi utsettes for negativ stress.

Her er det interessant å nevne at i en tysk universitetstudie fann de ut at bladene til løvetann bindes til AC2 membranrceptorer. Det betyr at løvetann kan stoppe spikproteinet fra Sars-cov-2 og mutanter fra å binde seg til lungene og nyrenes reseptorer. Dette gjordes gjennom at man dampet tørkede blader og drakk og det viser seg at te på løvetann har den samme virken. Som sagt løvetann o naturens medisiner slutter ikke å overraske. Her snakker vi om å skape immunitet.


Bitterstoffene i løvetann har en god effekt på vårt fordøyelsessystem og styrker magen, lindrer galle og leverproblem. Renser log skiller ut overflødig væske fra nyrene renser leveren og milten

Har en del vitaminer som B og C. Kalcium Fosforos og potassium.Studier både i Korea og Spania viser ar den er en strong antioksidant og hjelper mot inflammasjoner i kroppen. Kramper i magen.

Hele planten kan brukes og den er ikke giftig, men de fleste egenskapene finner vi i røtterne og i bladene.

Studier på Taraxacum har vist mange utrolige sider ved løvetann.


Windsor universitet i Ontario, avdelning for kemi og biokemi oppdaget at Løvetannekstrakt av roten kan få melanom celler til å selvdø uten at det skaper noen som helst gifter i kroppen og at kreftceller forsvinner innen 48 timer og de sunne cellene blir kvar.

Kilde; https://science.naturalnews.com/dandelion_root.html


Så hvordan bruker vi Løvetann ?

Vi kan lage te på den, den kan dampes og med olivenolje sitron og salt smaker den ikke verst, vannet kan så drikkes. Vi kan tørke den og bruke under vinteren. Man kan lage olje av blomstrene og vin eller sirop. Tinkturer. Ha i sallat.
Allre best er når bladene kommer ut om våren, da er den fin i sallader eller som te. Et overflod av dem i kosten vil detoxe oss og rense ut gifter og avfallstoffer i kroppen vår. Når bladan blir større blir de bittrere, men bitterstoffer har kroppen og særlig fordøyelsen har godt av dette og husk på at ikke all medisin er god, men bra for oss.

Naturen er bara helt fantastisk.
14 visninger

Siste innlegg

Se alle

Allergi

TANNHELSE

Magnesium

Comments


bottom of page