top of page

Hvorfor jeg gjør det jeg gjør...

Når jeg var en liten jente bodde jeg i byen. Men var ofte hos besteforeldra mine på bygda. De hadde kuer og andre dyr. Kornåker og masse urter og grønnsaker.
Bestemor pleide å plukke kornblomst, som på den tiden var et vondt ugress i kornåkeren. 
Det var så vakkert. Jeg hadde da lært av mine venner i byen å lage rosevann. Vi la roser i et glass og fylle på med vann. Så brukte vi det som parfyme. Det var kjempemoro og vi følte oss som voksne damer. 
Jeg prøvde med kornblomst, men ettersom jeg ikke syntes det luktet noe særlig kastet jeg det bort. Lite visste jeg da at kornblomstvannet kunne brukes som øyevask f.eks. 
Vi drakk kamomill med honing på kvelden og ringblomst te på dagen. 

Da jeg ble litt eldre fall jeg for mange kosmetiske produkter som luktet godt og hadde fine forpakninger. Ettersom jeg er nysgjerrig av natur begynte jeg å lese inneholdet på de produkter som hadde det. Det var ikke alltid produkter hadde det, noen eller en del år tilbake…

Der forstod jeg etter å ha lånt noen bøkker ( internett var da et fremmet ord) og spurt mange mennesker hva en del av alle disse fremmende ord betydde, så forstod jeg at det jeg brukte på min kropp kunde vare skadelig, og det var i vart fall ikke sunt. 
Jeg begynte å lete etter naturlige produkter og det snakkedes om økologisk mat i Sverige (der jeg kommer fra) giftfri mat. Så jeg slengte meg på den vågen som etterhvert minsket for å så blomstret igjen. Enn i dag spør jeg meg, hvorfor, kjøper vi dyre kremer som ikke gjør oss godt, når det finnes så mange gode naturprodukter som både kan nære vår hud og til og med hjelpe på plager vi får av og til.

Det gjelder å lese innehold. 

Så etter årevis av prøving, leting og innsamlede resept, tenkte jeg at nå er tiden inne for å lage mine egne produkter og  dyrke mine egne produkter og forhåpningsvis få mennesker til å bruke rene velgjørende produkter i egen pleie og ta del i planteriket.

bottom of page